Languages & Categories

Show more

Total Pageviews

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ; ╰⊰¸¸.•¨* GREEK ORTHODOX FLOWERS



Ερώτηση: Ποια είναι η Ιστορία της Δημιουργίας και Σωτηρίας του ανθρώπινου γένους και γιατί ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός αποφάσισε να ιδρύσει την Εκκλησία Του και τί είπε για το μέλλον Της;


Ο αληθινός Θεός είναι η Αγία Τριάδα: Ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνευμα. Είναι τρία Πρόσωπα, αλλά ένας Θεός.


Ο Τριαδικός Θεός είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος και του ανθρώπου.


Οι δύο πρώτοι άνθρωποι ειναι ο Αδάμ και η Εύα οι οποίοι και παράκουσαν την εντολή του Θεού, η οποία μάλιστα ήταν εντολή νηστείας: Ότι μπορούν να φάνε από όλα τα δέντρα του Παραδείσου εκτός από ένα δέντρο.


Αυτή την εντολή νηστείας στον Αδάμ και την Εύα την έβαλε ο Θεός για να τους δώσει την ευκαιρία να αγαπήσουν το Θεό με την ελευθερη βουλησή τους.


Ο Αδάμ και η Εύα παρέκουσαν την εντολή του Θεού και έτσι μπήκε το προπατωρικό αμάρτημα σε όλο το ανθρώπινο γένος αλλά και σε ολόκληρη την κτίση.


Υστερα ο Αδάμ και η Εύα έκαναν πρώτα δύο παιδιά τον Άβελ και τον Κάιν, όπου ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ. Ύστερα ο Αδάμ και η Εύα έκαναν κι άλλα παιδιά και αυξήθηκε το ανθρώπινο γένος.


Οι άνθρωποι με την ελευθερία τους επέλεξαν την αμαρτία και φτάνουμε στην εποχή του Νώε όπου μονο η οικογένεια του Νώε αγαπούσε το Θεό. Όλοι οι άλλοι ανθρωποι είχαν πέσει στην ειδωλολατρεία και στην αμαρτία.


Έτσι ο Θεός είπε στον Νώε να κτίσει την Κιβωτό και για 100 περίπου χρόνια, όσο καιρό έκανε να κτιστεί η Κιβωτός έκανε κήρυγμα μετανοίας στους ανθρώπους αλλά όλοι τον κοροΐδευαν. Έτσι όταν έγινε ο Παγκόσμιος Κατακλυσμός του Νώε σώθηκε μονο ο Νώε και η οικογένεια του και οι γυναίκες των γιών του.


Επειτα που αυξήθηκε το ανθρωπινο γένος πάνω στη Γη οι άνθρωποι ξαναέπεσαν στην αμαρτία και στην ειδωλολατρεία.


Τότε ο Τριαδικός Θεός έστειλε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης για να διδάξουν στον κόσμο μετάνοια και επιστροφή στο Θεό και την Ενανθρώπηση του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Υιού.


Αλλά οι αμαρτωλοί άνθρωποι σκότωναν όλους τους Προφήτες.


Ο Θεός προσπαθούσε να μιλήσει στους ανθρώπους αλλα οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν.


Ήταν σαν να διδάσκει ένας σημερινός άνθρωπος τα μυρμήγκια για το Θεό και αυτά δεν καταλαβαίνουν. Για να καταλάβουν τα μυρμήγκια τους ανθρώπους θα πρέπει ο άνθρωπος να γίνει μυρμίγκι για να τους μιλήσει στη γλωσσα τους.


Ετσι έκανε και ο Θεός...!


Επειδη οι άνθρωποι δεν τον καταλάβαιναν αποφάσισε να γίνει άνθρωπος, να Ενανθρωπήσει και να ιδρύσει την Εκκλησία!


Και όταν ήρθε ο κατάλληλος προφητευμένος χρόνος τότε το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος Ενανθρώπησε, έγινε Άνθρωπος, Τέλειος Άνθρωπος και Τέλειος Θεός ταυτόχρονα.


Ολοι οι Προφήτες μίλησαν για αυτό και μάλιστα ο Προφήτης Δανιήλ είπε ότι ο Μεσσίας θα γεννηθεί σε τόσα έτη από τον βασιλιά τάδε.


Έτσι ο Χριστός ενανθρώπησε, γεννήθηκε στη Γή, μεγάλωσε, δίδαξε και Σταυρώθηκε, τον σκότωσαν οι άνθρωποι όπως είχαν σκοτώσει και όλους τους Προφήτες. 


Τότε ο Χριστός ως Θεός κατέβηκε στον Άδη όπως μας λέει η Καινή Διαθήκη και δίδαξε στους μέχρι τοτε κεκοιμημένους και όσοι τον πίστεψαν σώθηκαν και μπήκαν στον Παράδεισο, μαζί με τον ληστή του σταυρού που μπήκε πρώτος στον Παράδεισο.


Μετά από τρεις ημέρες αναστήθηκε ο Χριστός και 50 ημέρες μετά την Ανασταση Του και μετά απο πολλές εμφανίσεις Του σε πιστούς Του την ημέρα της Πεντηκοστής ήρθε το Αγιο Πνεύμα στους Αποστόλους και τότε ιδρύθηκε επίσημα η Εκκλησία του Χριστού, το 33 μ.Χ.


Ο ίδιος ο Χριστός είπε για την Εκκλησία Του ότι θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ και ποτέ δεν θα εξαφανιστεί ακόμη κι αν την πολεμήσουν οι κακοί ανθρωποι με όλες τους τις δυνάμεις και όλοι οι δαίμονες.


Ματθ. 16,18: "Κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς".


["Και εγώ δε σου λέγω τούτο· ότι εσυ είσαι Πετρος και επάνω σε αυτήν την πέτραν της ομολογίας σου θα οικοδομήσω ασάλευτη την Εκκλησίαν μου, και πύλες του Άδου (δηλαδή όλες οι κακές δυνάμεις του πονηρού διαβόλου και των διεστραμμένων ανθρώπων), δεν θα υπερισχύσουν και δεν θα κατορθώσουν τίποτε εναντίον της" (Ματθ. 16,18)]


Επίσης ο ίδιος ο Χριστός στην Καινή Διαθήκη λέει στους Μαθητές Του ότι μέσα από σας θα αναφανούν σκάνδαλα, να μην σκανδαλιστείτε και αλλοιμονο σε αυτούς που θα κάνουν τα σκανδαλα.


Λουκ. 17,1: "Ἔλεγε δὲ καὶ πρὸς τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ· ἀνένδεκτόν ἐστι τοῦ μὴ ἐλθεῖν τὰ σκάνδαλα· οὐαὶ δὲ δι᾿ οὗ ἔρχεται".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Λουκ. 17,1: "Ελεγε δε προς τους μαθητάς του ο Κυριος· “είναι αδύνατον μέσα στον διεφθαρμένον και πονηρόν αυτόν κόσμον, να μην έλθουν τα σκάνδαλα και οι πειρασμοί. Αλλοίμονον όμως εις εκείνον, δια του οποίου έρχεται το σκάνδαλον και σκοντάπτει ο αδύνατος στον δρόμον του".


Επίσης στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός και οι Απόστολοι ειπαν ότι θα αναφανούν αιρέσεις και ψευδοπροφήτες:


Ματθ. 7,15: "Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες".

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Ματθ. 7,15: "Προσέχετε δε, να μη παρασυρθήτε εις την πλάνην από τους κακούς διδασκάλους και ψευδοπροφήτας, οι οποίοι έρχονται εις σας με το εξωτερικόν ένδυμα της αθωότητος και πραότητος του προβάτου, ενώ από μέσα είναι άγριοι και άρπαγες σαν λύκοι".


​και


​Β Πετρου 2,1: "Ἐγένοντο δὲ καὶ ψευδοπροφῆται ἐν τῷ λαῷ, ὡς καὶ ἐν ὑμῖν ἔσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οἵτινες παρεισάξουσιν αἱρέσεις ἀπωλείας, καὶ τὸν ἀγοράσαντα αὐτοὺς δεσπότην ἀρνούμενοι ἐπάγοντες ἑαυτοῖς ταχινὴν ἀπώλειαν·"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Β Πετρου 2,1: "Εκτός όμως των αληθινών προφητών ανεφάνησαν και ψευδοπροφήται στον ιουδαϊκόν λαόν, όπως άλλωστε και μεταξύ σας θα παρουσιασθούν ψευδοδιδάσκαλοι, οι οποίοι με πολλήν επιτηδειότητα και πανουργίαν θα προσπαθήσουν να εισαγάγουν και διαδώσουν ολεθρίας αιρέσεις. Θα αρνούνται δε και θα παραμερίζουν αυτόν τον Κυριον και Δεσπότην, που τους εξηγόρασεν από την αιωνίαν καταδίκην με το αίμα του, και θα επισύρουν εναντίον του εαυτού των ταχείαν καταστροφήν.


​Μέχρι το 1054 εμφανίζονταν διάφορες τοπικές αιρεσεις όπου η Εκκλησία με μικρές ή με μεγάλες συνόδους τις ξεσκέπαζε και όριζε ποια ειναι η ορθή διδασκαλία.


Τον 9ο αιώνα ο Πάπας (=Επίσκοπος) της Ρώμης άρχισε να διδάσκει κάποιες αιρετικές διδασκαλίες και οι υπόλοιποι Επισκοποι της Εκκλησίας τον συμβούλευσαν να μην τα λέει αυτά. Δεν τον απόκοψαν για να μην γίνει σχίσμα. Η Εκκλησία ήλπιζε ότι αυτός ή οι επόμενοι Πάπες της Ρώμης θα σταματούσαν να διδασκουν αυτες τις αιρετικες διδασκαλίες. Αλλά τα χρόνια πέρναγαν και ολοι οι Πάπες τις Ρώμης διδασκαν την ίδιες αιρετικές διδασκαλίε. Το 1054 ο τότε Πάπας της Ρώμης αποφάσισε να αποσχιστεί από την Μία Εκκλησία και παρέσυρε μαζί του πολλες τοπικές εκκλησίες της Δυτικής Ευρώπης, δηλ. παρέσυρε στην αίρεση πολλούς Επισκόπους της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι το 1054 ιδρύθηκε η "Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία" η οποία τον 13ο αιώνα έκανε πολλούς διωγμούς στην υπόλοιπη Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.


Μετά από 5 αιώνες το 1517 επειδη η Ρωμαιοκαθολικοί διδασκαν ακόμη περισσότερες αιρέσεις κάποιοι 3 Ρωμαιοκαθολικοί μοναχοί και ιερείς, ο Λούθηρος, ο Ζβίγγλιος και ο Καλβίνος διαμαρτυρήθηκαν για τα λάθη των Ρωμαιοκαθολικών και αντί να επιστρέψουν πίσω στην Ανατολική Ορθοδοξη Εκκλησία, έφυγαν ακόμη πιο μακρυά και ίδρυσαν τον Προτεσταντισμό (Protest=Διαμαρτύρομαι). Οι 3 πρώτες Προτεσταντικές / Διαμαρτυρόμενες "Εκκλησίες" ήταν η Λουθηρανική, η Καλβινική και του Ζβίγγλιου. Οι Προτεστάντες αυτοί κατήργησαν πολλά δογματα της Εκκλησίας, οπως την Ιερωσύνη, την Εξομολόγηση, κλπ.


Με το πέρασμα των χρόνων και των αιώνων έφευγαν άτομα από αυτές τις πρώτες Προτεσταντικές ομολογίες και έφτιαχναν νέες "Εκκλησίες". 


Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί περιπου 33.000 νέες Προτεσταντικες ψευδο-Εκκλησίες οι οποίες η μία δεν δέχεται την άλλη. 


π.χ. Η Προτεσταντική αίρεση στην οποία άνηκα εγώ λεγόταν "Εκκλησία χωρίς όνομα" και ιδρύθηκε στην Ιρλανδία το 1897. 


π.χ. Η Προτεσταντική αίρεση των Πεντηκοστιανών ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1904 και το 1910 στην Αμερική και στην Αγγλία.


Η Πρώτη Εκκλησία όμως του Χριστού συνεχίζει και υπάρχει μέχρι σήμερα και ειναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.


Η Προτεσταντες κατηγορουν την Ορθοδοξία ότι την ίδρυσε ο Μέγας Κωνσταντίνος το 325 μ. Χ. τοτε που έγινε η Α´ Οικουμενική Σύνοδος. Αλλά αυτό ειναι ψέμματα γιατι ο Μ. Κωνσταντίνος αυτό που έκανε ήταν να σταματησει τους διωγμούς των ειδωλολατρων κατά της Εκκλησίας.


Μέχρι το 325 οι Εκκλησία υπέστει φρικτούς διωγμούς με εκατομμύρια Αγίους Μάρτυρες, Χριστιανους που προτίμησαν να μαρτυρήσουν για τον Χριστό παρα να τον αρνηθούν και να γίνουν ειδωλολάτρες για να σωσουν την ζωή τους.


Ολοι αυτοί οι εκατομμυρια Αγιοι Μάρτυρες είναι οι Άγιοι που δέχεται η Ορθόδοξη Χριστινική Εκκλησία.


Οι Προτεσταντες δεν τους δεχονται ότι ανήκουν στίς Προτεσταντικές "Εκκλησίες" τους.


Πολλοι από αυτούς είναι Άγιοι Πατέρες που μέχρι σήμερα ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός διαβάζει τα συγγράματά τους πανω στην Αγία Γραφή, τους οποιους όλοι οι Προτεσταντες δεν τους δέχονται, επίσης.


Παρότι οι μεγάλοι διωγμοί σταμάτησαν το 325, τελειώς ποτέ δεν σταμάτησαν. Τοπικά σε διάφορες περιοχές πάντα υπήρχαν διωγμοί.


​Η πρώτη Εκκλησία που ίδρυσε ο Ίδιος ο Χριστός θα συνεχίσει να υπάρχει εις τους αιώνες των αιώνων όπως μας διαβεβαιώνει ο Χριστός και ολόκληρη η Καινή Διαθήκη Του.


O Χριστός είπε ότι ποτέ δεν θα εξαφανιστεί η Εκκλησία Του: Ματθ. 16:18.  


Επίσης η Καινή Διαθήκη λέει ότι η Πίστη παραδόθηκε στους πιστούς μια για πάντα: Ιούδα 3.


Επίσης ο Χριστός λέει ότι θα είναι μαζί μας για πάντα: Ματθ. 28:20.


Επίσης η Εκκλησία του Χριστού δεν μπορεί να αποστατήσει γιατί η Εκκλησία του Χριστού είναι το Σώμα του Χριστού: Κολοσ. 1:18, Κολοσ. 1:24.


* * *


Ματθ. 16, 18: 

"Κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς".


Ιούδα 3:

"Ἀγαπητοί, πᾶσαν σπουδὴν ποιούμενος γράφειν ὑμῖν περὶ τῆς κοινῆς σωτηρίας, ἀνάγκην ἔσχον γράψαι ὑμῖν παρακαλῶν ἐπαγωνίζεσθαι τῇ ἅπαξ παραδοθείσῃ τοῖς ἁγίοις πίστει".


Ματθ. 28, 20:

"Διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ' ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν". 


Κολοσσαείς 1, 18:

18 καὶ αὐτός ἐστιν ἡ κεφαλὴ τοῦ σώματος, τῆς ἐκκλησίας· ὅς ἐστιν ἀρχή, πρωτοτόκος ἐκ τῶν νεκρῶν, ἵνα γένηται ἐν πᾶσιν αὐτὸς πρωτεύων,


Κολοσσαείς 1, 24:

"Νῦν χαίρω ἐν τοῖς παθήμασί μου ὑπὲρ ὑμῶν καὶ ἀνταναπληρῶ τὰ ὑστερήματα τῶν θλίψεων τοῦ Χριστοῦ ἐν τῇ σαρκί μου ὑπὲρ τοῦ σώματος αὐτοῦ, ὅ ἐστιν ἡ ἐκκλησία".


Άβελ-Τάσος Γκιουζέλης

Email: gkiouz.abel@gmail.com

https://theflowersoforthodoxy.blogspot.com

Ρωτήστε οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας περί Θεού, αθεϊσμού κλπ.

Comments



Welcome...!